Kalenderhane Mah. Ankara Cad. No:70 Karatay/Konya. A/203

Telefon formatı
Х ХХХ ХХХ-ХХ-ХХ1

Kişisel verilerin işlenmesi için onay veriniz. Alınan kişisel verileri sadece şirketimiz içerisinde kullanmayı ve üçüncü şahıslara devretmemeyi taahhüt ederiz.

Detaylar.

0 gün.

00:00:00

Yeni Başlayan Yazılımcılara 27 İpucu

1. Pratikte öğrenmek gerekir 

Programlamada iyi bir uzman olmanın tek yolu sadece programlamaktır. Çalışmalarınızı gereksiz analizlerle denk ederek çabalarınıza daha fazla müdahale etmeyin. 

2. Programlama, bir teste hazırlanmak değildir. 

Sürekli ezberlemenin temel bir değeri yoktur. 

3. Burada bazı kurnazlıklar tolere edilebilir 

Kesinlikle her şeyi bilmek zorunda değilsiniz. Pek çok kişi, programlama sorunlarını çözmek için Google'ı kullanıyor ve bunda yanlış bir şey yok. 

4. Test edilmemiş gelişmeleri biriktirmek kötü bir stratejidir 

 

Bu tipik bir başlangıç ​​hatasıdır. Birçok kişi kendi kodunda rastgele değişiklikler yapar ve hemen çalışmasını bekler. Bu yaklaşımın dezavantajı, sorunların üst üste birikmesi ve sonrasında neyin yanlış gittiğini belirlemenin zor olmasıdır. Bu yüzden hemen koddaki tüm değişiklikleri kontrol etmeye çalışın. 

5. Kendi kendine eğitim oldukça zordur 

Programlamanın sırlarını bağımsız olarak öğrenebileceğinizi düşünmemelisiniz. Buna gerek yok, çünkü dünyada yalnız değilsiniz. Öğrenmenin en iyi yolu, kodu diğer acemi geliştiricilerle tartışmanın yanı sıra onlarla sürekli işbirliği yapmaktır. 

6. Yapılanlardan pişman olmamaya çalışın 

Programlama yolunda hata mesajları alacaksınız - buna hazırlıklı olmanız gerekiyor. Ve hata yapmanın işin ayrılmaz bir parçası olduğu bir ortamda büyümek için başarısızlıkları istikrarlı bir şekilde karşılamanız gerekir. Unutmayın, en iyilerimiz bile hata yaparız. 

7. Çalışmak için beş monitöre gerek yoktur 

Hollywood'un etkili bir programcı olarak çalışabilmesi için popüler hale gelen klişelerin aksine, çok sayıda monitörden oluşan çılgın bir çağlayana ihtiyacınız olmayacak. Şu anda kullandığınız bilgisayar muhtemelen programlamaya başlamak için oldukça uygundur. Paranızı boşa harcamayın ve çok fazla monitörünüz olmadığı için programlamayı ertelemeye değmez - bu sadece saçma bir mazerettir. 

8. Küçük ve büyük harfler arasındaki farkı hatırlayın 

Birçok programcının bunu hatırlaması biraz zaman alır. Dahası, benzer semboller arasındaki ince farklılıklara alışmak, birçoğunun onları fark etmemesi nedeniyle zorlaşabilir. Her zaman bu farklılıkları hatırlamaya çalışın, aksi takdirde iş karmaşık ve oldukça tatsız hale gelebilir. 

9. Her şeyi anlamaya çalışmayın, bu imkansızdır  

Pek çok acemi programcının karşılaştıkları her soruna kesinlikle bir çözüm bulmaya çalıştıkları bir sır değil. Böylece tamamen gereksiz olan işlere enerji harcarlar. Bilgisayarlar oldukça karmaşıktır, o kadar karmaşıktır ki, onlardan her zaman öğrenecek bir şeyler bulacaksınız. Her şeyi bir anda anlamaya çalışmayın, yavaş yavaş yeni şeyler öğrenmenin kesinlikle normal olduğu gerçeğine alışın. 

10. Eşli programlamaya mümkün olduğunca çok zaman ayırın 

Bu da çok önemlidir çünkü özünde ikili programlama kod yazmayı öğrenmenin bilinen en hızlı yoludur. 

11. Hatalı kodu değiştirmek işinizin bir parçasıdır. 

Birçok acemi programcı, kesinlikle her kod parçasının en başından itibaren mükemmel bir şekilde yapılması gerektiğine inanmaktadır. Aslında, kodunuza kademeli olarak iyileştirmeler yapmak doğal bir meseledir. Sonuçta, yayınlandıktan sonra değiştirilemeyecek bir kitap yazmıyorsunuz, her zaman bir şeyleri düzeltme şansınız var, bu yüzden bu fırsatı değerlendirin. 

12. Doğru tavsiye isteyin 

Her birimizin bir noktada yardım istemesi gerekebilir. Başkalarının yardımına başvurma zamanı geldiğinde, dört adım atmanız gerektiğini unutmayın: 

- Bulduğunuz ayrıntıları özetleyin;  

- size göre ne olması gerektiğine kendiniz için açıkça karar verin; 

- aynı zamanda gerçekte neler olduğunu da açıkça ifade edin; 

- ve neden böyle çalışmaması gerektiğini anlatın 

Bu dört adımı tamamladıktan sonra, başkalarından yardım istemeden bile bir çözüm bulmanız mümkündür. Bu yaklaşım, sorunun bütünsel olarak ele alınmasına katkıda bulunur. 

13. Harika bir matematikçi olmanıza gerek yok 

Yeni başlayan programcıların iyi öğrenmesi gereken basit ama önemli bir kural: matematikçi olmasanız bile bu, programcı olamayacağınız anlamına gelmez. 

14. Küçük zaferlerinizi kutlayın. 

Kodla yararlı bir şey yaratmak çok önemli bir başarıdır. Birçok yetenekli programcı, zaman zaman geçtikleri yola dönmedikleri ve yol boyunca yarattıkları şaşırtıcı şeylere hayran olmadıkları takdirde, kazandıkları zirvelere ulaşamazlardı. 

15. Mitapların muazzam bir değeri vardır 

Yolculuğun başlangıcında, kendinizi rahat hissedebileceğiniz bir seviyeye nasıl ulaşacağınız konusunda kesinlikle korkacaksınız. Ancak mitaplara katılmaya başladıktan sonra, sizin gibi genç geliştiricilerin çok sayıda olduğunu göreceksiniz. 

16. Birleştirme çatışmalarından kaçınmak sizi çok daha mutlu edecek 

Birleştirme çatışmaları çok can sıkıcı. Bu nedenle, herhangi bir işleve takım arkadaşınızdan önce girebileceğinizi ve böylece sizin yerinize o takım arkadaşının uğraşmak zorunda kalacağını fark ederseniz, bu şüphesiz sizin için iyi bir sonuçtur. 

17. Bilmediğiniz bir şey olduğunu kabul etmek kesinlikle normaldir 

İlk görevlerin programlanması sırasında, genç programcılar bazen "yapana kadar taklit ederler". Bu hiç gerekli değildir, sizden hiç kimse her şeyi hemen bilmenizi beklemez. 

 

18. İşi almak için 10.000 saate gerek yok 

Aslında, bir iş bulmanız için tek yapmanız gereken genel olarak olumlu olmak, hatalarınız üzerinde çalışmaya hazır olmak ve sorunlarla karşı karşıya kalmanız durumunda aktif yörüngeye devam etmektir. Ve bunun için 10.000 saatten daha az zamana ihtiyaç var. 

19. Sabah uyanıp  da hemen kodu hatırlıyorsanız bu çok iyi 

Bu hemen olmayacak ama zamanla sabah uyanıp hemen kodu düşünmeye başladığınızda profesyonel kariyerinizde yeni bir adıma ulaştığınız anlamına gelecek. 

 

20. Büyük hatalar yapmak doğaldır 

Bazen programcı, şirketine çok paraya mal olan bir hata yapar. Ve kural olarak, programcının kariyeri boyunca en önemli derslerden biri bu şekilde öğrenilir: riskin hedefleri haklı çıkarması durumunda bir hata yapmanın mümkün olduğu durumlardan korkmayın. Bu dersi öğrendikten sonra, bir geliştirici olarak daha iyi olacaksınız. 

21. Algoritma, telefon rehberinde bir isim aramak gibidir 

Algoritmalar adım adım bir yaklaşımı temsil eder ve aynı zamanda bu yaklaşımda sadece bir sonraki doğru adım vardır. Bu, büyük bir telefon rehberinde belirli bir ismi aradığınız bir strateji olarak hayal etmenin en kolay yoludur. 

22. Asla «ciddi bir şekilde» programlamaya hazır olduğunuzu hissetmeyeceksiniz 

Bu sözde «sahtekar sendromu» ile ilgilidir. Her şeyi bilmediğinizi hatırlamaya çalışın - bu tamamen normaldir. Ve en önemlisi, şu anda bilmediğiniz şeylerle her zaman başa çıkabileceğinizi anlamaktır. 

23. Programcılar asla öğrenmeyi bırakmazlar 

Sürekli olarak yeni teknolojiler ortaya çıkıyor, böylece başarılı programcılar gelişmeye ve öğrenmeye devam eden ve böylece master seviyelerini sürekli olarak artırmaya devam eden insanlardır. 

24. Bilgisayarınızın bir insan gibi düşünmesi gerekiyor. 

Çok fazla insan, bir bilgisayarın düşündüğü gibi düşünmenin gerekli olduğuna inanıyor. Aslında, her şey tam tersidir. 

25. Programlama, işi yapmak için doğru araçları kullanmakla ilgilidir. 

Emrinizde çok çeşitli açık kütüphaneler, çerçeveler ve araçlar bulunmaktadır. Buna göre, geliştirici araç setinizi genişletmeniz gerekiyor, önünüzdeki görevleri çözmek için hangi araçların daha uygun olduğunun farkında olmanız gerekiyor. 

26. Çok yaygın bir eylem: daha iyiye  değişimden hemen önce her şeyi  bırakmak 

Eğer programlama konusunda eğitiliyorsanız, özellikle mesleğe girme fırsatına sahip olduğunuz seviye için zaten büyük bir iş yapıyorsunuz demektir. Bu, yüksek disiplin gerektirecek, çok fazla zaman alacaktır, ancak yine de tamamen mümkün olacaktır. Çok fazla insan ortak bir hata yapar - neredeyse son çizgide büyük bir işi bırakırlar. 

27. Kodlamayı öğrenmek zor olacak 

Ancak bu aynı zamanda kodlamanın çok değerli bir iş olmasının nedenidir. 

Programlama konusunda az çok bilgili olduğunuzda ve gittiğiniz yola dönüp baktığınızda, bu yolun başında çok saf bir insan olduğunuzu anlayacaksınız. Ancak bu fena değil, çünkü zayıf bilgi bizi daha sonra öğrendiklerimizi eleştirel bir şekilde anlamaya motive ediyor. Umarız bu 27 basit ipucu, programlama gibi zor bir meslekte ustalaşmanızı kolaylaştırır. 

YAZ KAMPI
Yaz Kampı için erken kayıtlarımızda 31 Mayıs'a kadar 20% indirim.

Bu site çerez kullanır

Gizlilik Politikası

ve

Yasal Bilgiler